Tak čo aká bola polievočka? Dúfam, že sa vydarila. Dnes si na obedík uvaríme čínu a pečenú tekvicu. Tekvičku sme už piekli, tak si recept pozrite v staršom príspevku. Ideme na to!
Dukann čína
Potrebujeme: Kuracie prsia 1 pár - toto množstvo používam na obed pre celú rodinku
čínska mrazená zelenina - výber je na vás
1 cibuľa, 1 cesnak, koreniny na dochutenie
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieJXsaiLyefc8Fwn8-T8VqmhWq2EC08350tJ0X78I_80IX_Tz1fs0WtkiIEOUw53BmspqQH0jIKalGjhiHGG1vMKHw2W7HdsXm-WAX42G7GCRXWqz8N9hFQXyi1RDUunB0A9Qrf95mF5s/s1600/DSCN0707.JPG)
Príprava: Príprava je veľmi jednoduchá. Mäsko si umyjeme a opracujeme. Nakrájame na väčšie kúsky. Na teflónovej panvici si kúsky mäsa sprudka opečieme z oboch strán, aby nám zozlatli. Povyberáme a dochutíme soľou, korením ja dávam aj kúsok muškátového kvetu, alebo kurkumi. Dochucujem ho až po opražení lebo inak by nám zoschlo. Na dno hrnca si kvapneme olivový olej a servítkou ho rozotrieme. Tento trik s olejom budeme často používať. Opražíme si na ňom cibuľku a cesnak. Cibulka môže byť aj na väčšie kúsky. Pridáme čínsku zeleninku a necháme chvíľu podusiť. Nakoniec pridáme kúsky mäska, sójovej omáčky (ja ju do číny dávam, predsa sa z toho nezbláznime), prilejeme kúsok vody a ešte dusíme takých 15 min, len kým mäsko nedôjde. Hotovo! Na taniery si môžete čínu posypať syrom s obsahom tuku v sušine do 30%. Dobrú chuť!
Môžete si k tomu upiecť tekvičku ako prílohu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára