Restovaná pečienka
Ingrediencie:
kuracie pečienky 500dkg, väčšia cibuľa, rastlinný olej (len na potretie panvice), soľ, červená paprika, majoránka, petržlenová vňať
Príprava:
Cibulku nakrájame na drobno, rozohrejeme si teflónovú panvicu, potrieme ju zľahka olejom, na panvicu dáme orestovať do sklovita cibuľu, pridáme očistené nakrájané a umyté pečienky, necháme prikryté dusiť vo vlastej šťave cca 5min. potom pridáme červenú mletú papriku, kúsok orestujeme a podlejeme vodou. Necháme dusiť do mäkka a kým sa cibuľa nezačne rozvárať, pred dokončením pridáme petržlenovú vňať, majorán, soľ a ak niekto chce aj strúčik cesnaku. Odstavíme z ohňa a necháme odstáť.
Príloha:
Ja som dnes zvolila restovanú anglickú zeleninku, len tak jednoducho na panvici s kúskom nízkotučného masla. Nakoniec som nastrúhala na ňu syr kleopatru light tá má len 17% tvs.
Kto má čisto bielkovinové dni môže si dať k mäsku dukanky, alebo si spravte omeletu a do nej zabaľte mäso a nakoniec si nastrúhajte syr.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára