štvrtok 3. októbra 2013

Receptík 3.10.2013 - "restovaná pečienočka" MŇAM, MŇAM

Ahojte, tak dneska sme mali jeden s tých "rýchlodní!" Od rána som bola v kolobehu a keď sme sa s mužom stretli, že ideme konečne spolu všetci domov bolo už dvanásť preč. Super čas obeda! Nemala som predstavu čo navarím. V prvom rade niečo rýchle čo môžeme všetci aby som nevarila na tri krát. A v druhom rade niečo čo nás zasýti. Bola som už šialene hladná, vytrovilo mi z behačky po meste. A samozrejme už aj malá s mužom mravčali, že  sú hladní. Takže sme sa stavili u nás v lidli na menší nákup. Išlo nám to rýchlo a najšťastnejšia som bola, keď sme sa zhodli jednotne na tom, že máme chuť na pečienku. Zvykli sme si kupovať morčaciu, no dnes sme ju nezohnali, tak sme ju zamenili za kuraciu. Super, môžeme ísť domov variť!


Restovaná pečienka

Ingrediencie: 

kuracie pečienky 500dkg, väčšia cibuľa, rastlinný olej (len na potretie panvice), soľ, červená paprika, majoránka, petržlenová vňať

Príprava:

Cibulku nakrájame na drobno, rozohrejeme si teflónovú panvicu, potrieme ju zľahka olejom, na panvicu dáme orestovať do sklovita cibuľu, pridáme očistené nakrájané a umyté pečienky, necháme prikryté dusiť vo vlastej šťave cca 5min. potom pridáme červenú mletú papriku, kúsok orestujeme a podlejeme vodou. Necháme dusiť do mäkka a kým sa cibuľa nezačne rozvárať, pred dokončením pridáme petržlenovú vňať, majorán, soľ a ak niekto chce aj strúčik cesnaku. Odstavíme z ohňa a necháme odstáť.

Príloha:

Ja som dnes zvolila restovanú anglickú zeleninku, len tak jednoducho na panvici  s kúskom nízkotučného masla. Nakoniec som nastrúhala na ňu syr kleopatru light  tá má len 17% tvs.

Kto má čisto bielkovinové dni môže si dať k mäsku dukanky, alebo si spravte omeletu a do nej zabaľte mäso a nakoniec si nastrúhajte syr.
Takže receptík odporúčam, príprava veľmi rýchla a všetci sme boli spokojní, napapkaní!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára