streda 26. septembra 2012

Recept na dnes 26.9.12

Čo sa týka prípravy jedla, snažím sa aby bola rýchla a jednoduchá. Všetky tieto jedlá konzumuje so mnou aj moja rodinka len oni majú aj prílohy alebo ešte niečo malé k tomu.

Recept na dnes

Plnené šampióny  s pečenou tekvičkou

suroviny:  mleté hovädzie mäso asi 1/2 kg( lepšie je kúpiť si kúsok kvalitného hovädzieho a nechať si ho pomlieť), velké šampióny asi 6 ks (vždy ich dostanem v Kauflande), pár plátkov tvrdého syra s obsahom tuku do 30%( najlepšie sa mi kupuje tiež v Kauflande lebo majú obsah tuku napísaný pri každom výrobku. Ešte niečo, pozerajte obsah tuku v sušine.) a  poslednou surovinou je tekvička hokajdó

Postup pre 1.fázu:
Mleté mäsko si ochutíme cesnakom, nakrájanou cibuľkou a bazalkou môže byť aj sušená. Môžeme dať akékoľvek čerstvé bilinky. Pridáme jedno vajíčko!Ak je hmota redšia a zle sa tvarujú väčšie fašírky,  pridáme  ovsené otruby.  Poukladáme na plech s papierom na pečenie. Fašírky vložíme do predhriatej rúry na 220°C. Po 15 minútach pečenia na fašírky poukladáme plátky syru, môže to byť aj light mozzarela. Dáme dopiecť ešte na5 min. K fašírkam si môžeme pripraviť aj drezing s light bieleho jogurtu a cesnaku. Ja som to s cesnakom nepreháňala, odchádza mi po ňom žlčník. K fašírkam si môžeme dať aj cotage syr. Celý deň dodržiavame pitný režim, pijeme vodu s citrónom a nesladené čaje. Citrón a zelený čaj napomôžu odbúraniu tukov. Nezabudneme ani na prídel ovseých otrúb 1,5 PL na deň.

Postup pre 2 fázu:
Mäsko si ochutíme presne podľa 1 fázy. Zmesou napĺňame očistené a odnôžkované huby. Ak máme pri 2. fáze bielkovinovo zeleninový deň, upečieme si k šampiónom aj tekvičku. Tekvicu nakrájame na menšie kusy a posypeme mletou racou. Poukladáme na papierom vyložený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C . Po 20min vyberieme upečenú tekvicu a na mäso poukladáme syr a dopečieme 7 min.

Pre moju rodinku mäso ešte ochutím hrubozrnnou soľou a tekvicu pokvapkám olivovým olejom.. Môžeme podávať aj rukolový šalát s klíčkami.( Ten vám ukážm zajtra) Tekvica chutí skoro ako zemiak tak poríloha ani nechýba. Je to super zelenina pri 2. fáze mi veľmi nahradila prílohy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára